May 30, 2024      Login    Register   
 Therapeut   
en-USnl-NL
 
Minimize
Annemie Van Aken

Ik ben Annemie Van Aken en verwelkom u graag voor een persoonlijke behandeling in een rustige atmosfeer in mijn praktijk.

Van jongsafaan ben ik geboeid door het menselijk lichaam en hoe het minder goed functioneren van ons lichaam onze gezondheid kan beïnvloeden. In 1997 ben ik dan ook afgestudeerd als Biologe aan de KUL. Vanuit mijn persoonlijke ervaringen heb ik gemerkt dat vele klachten door de klassieke geneeskunde symptomatisch en los van het geheel behandeld worden. In mijn zoektocht naar een andere invalshoek kwam ik in aanraking met de Chinese geneeskunde en werd onmiddellijk geïnspireerd door de oosterse filosofie en visie op de gezondheid. Vooral de holistische en energetische invalshoeken uit de Chinese geneeskunde boeien mij enorm!

Ik ben ervan overtuigd dat deze ruimdenkende visie complementair is met de gespecialiseerde kennis, onderzoeksmethoden enz. uit onze moderne geneeskunde, een materie waarmee ik ook al geregeld in aanraking kwam door mijn vele jaren ervaring in het verloop van klinische studies. Vandaar dat ik me al sinds ruime tijd verdiep in meerdere pijlers van de Oosterse methoden om klachten te behandelen en de gezondheid te bevorderen.

Om mezelf te trainen en energetisch op te laden doe ik regelmatig ChiNeng Qigong. Ik heb les gevolgd bij master Li Hong Shi, master Wei Chi Feng en bij de hoofddocent in België Tilla Van Opstal. Naast de opleidingen Medische Qigong, Thaise massage, Auriculomedicine, Ooracupunctuur, Chinese voedingsleer, Abdominale massage en Tuina massage (Chinese therapeutische massage) heb ik eveneens het diploma 'Postgraduaat Massage en Bewegingsleer' behaald. 

In 2014 liep ik stage in het International Acupuncture and Moxibution Training center in Beijing (China). 

Lichaam en geest gaan hand in hand.
Door de jaren heen leer ik steeds meer over wat mijn eigen lichaam mij wil vertellen.  Ik ontdek dat ik toch nog vast kan zitten in emotionele en/of denkpatronen waarvan ik dacht ze al lang achter me gelaten te hebben.
Tijdens dit wonderlijke proces maak ik niet enkel gebruik van de kennis die ik heb opgestoken uit de Oosterse geneeskunde.  Sinds begin 2018 word ik ook door NLP geboeid.  Zo word ik me bewust van bepaalde patronen die zich stiekem in mijn onderbewuste hebben genesteld. 
Wat is het toch een boeiende ontdekkingstocht!!!