July 18, 2024      Login    Register   
 Massages   
en-USnl-NL
 
Relaxatie massage Minimize

Massage is waarschijnlijk de oudste therapie die we kennen en wordt in het Midden- en Verre Oosten zeker al vanaf het jaar 3000 v.C. beoefend.
Het is ook een zeer natuurlijke vorm van therapie, die elk mens bijna intuïtief toepast.

Massage wordt meestal toegepast om lichaam en geest te ontspannen en zo de dagelijkse spanningen te verminderen.
Massage kan uiteraard verlichting geven bij rugpijn en nekpijn waarvan veel mensen last hebben na een hele dag zitten of na een stressvolle periode.

Tijdens de relaxerende massage wordt er gewerkt met oliën zodat de glijdende bewegingen de ontspanning kunnen bevorderen.
Door de regelmatige massagebewegingen die natuurlijk in elkaar overvloeien laat het lichaam van de cliënt geleidelijk de spanningen los.

Een mooie afsluiter van de relaxatiemassage is de massage van het aangezicht. Indien aangewezen wordt deze afgesloten door een korte massage met verkoelende stenen.

 

 
Abdominale massage Minimize

De abdominale massage is gebaseerd op de ‘Chi Nei Tsang’. Dit is een systeem van energetische orgaanmassage afkomstig van Taoïstische monniken (China).Stress en emoties kunnen zich soms vastzetten in de buik en zo een variatie aan klachten veroorzaken.  Bij deze massage gaat het erom de stagnaties op te heffen en de energie terug vrij te laten stomen.  Het is niet ongewoon dat bij deze ontlading de emoties terug naar boven komen.

Deze massage is aangewezen:

- Bij constipatie en andere digestieve problemen
- Slechte bloedcirculatie
- Gynaecologische problemen
- Urogenitale problemen
- Algemene problemen

 
Thaise massage Minimize

Traditionele Thaise Massage is een oude oosterse vorm van bodywork die elementen van acupressuur, yoga en meditatie combineert.

De oorsprong van de traditionele Thaise therapeutische massage (TTM) situeert zich ongeveer 2500 jaar geleden. Archeologische opgravingen in het noorden van Thailand vertonen reeds inscripties op opgegraven kunstvoorwerpen meer dan 5000 jaar terug. Het is dan ook één van de oudst bedreven vormen van massage. TTM heeft als onderdeel van de Thaise geneeskunde een medische en spirituele traditie. Deze Thaise massagevorm heeft absoluut niets te maken met de erotische massage die toeristen wel eens opzoeken.

Deze totaalmassage is gebaseerd op een energetisch samengaan van lichaam, geest en bewustzijn.
Ze werkt op energiepunten en volgt de energiebanen. Het vrij maken van stagnerende energieën verlicht de pijn, vermindert de stress en heft allerhande spanningen op.

De massage wordt zeer traag uitgevoerd zonder gebruik van olie of lotion.
De therapeut gebruikt zijn/haar handen, voeten, knien en ellebogen tijdens de 1,5 uur durende volledige massagesessie.

Er wordt gewerkt aan een zeer traag tempo, zonder gebruik van oliën of andere tussenstoffen. De massage gebeurt op een fouton op de grond, terwijl de patieunt gekleed blijft in losse kleding. Omdat men op de grond werkt, kan er met sterke druk gewerkt worden. De massage is zeer intensief en werkt diepgaand, zowel voor de therapeut als voor de persoon die gemasseerd wordt met als resultaat een volledige lichamelijke en meditatieve ontspanning. .

Een echte aanrader tot het verkrijgen van een diepgaande relaxatie in geest en lichaam.

 
Tuina Minimize
Tuina is een massagevorm die is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG). Al meer dan 2000 jaar wordt tuina in China gebruikt als therapie. Net als bij de andere vormen van TCG gaat het er bij tuina om in je lichaam een uitgebalanceerde en vrije stroom van de energie (qi) te herstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans zichzelf te helen. Tuina wordt ook preventief gebruikt.Wat typisch is voor deze Chinese vorm van massage zijn de specifieke manipulaties op bepaalde acupunctuurpunten of lichaamszones waardoor de circulatie van qi van bloed wordt gestimuleerd. Dit gebeurt enerzijds door middel van specifieke handgrepen waarbij men met de handpalm, vingers, kneukels, vuist en elleboog invloed uitoefent op de huid, spieren, pezen en fasciale structuren. Anderzijds zijn er de mobilisaties en zachte manipulaties van de gewrichten. Bovendien kan men gebruik maken van moxa verbranding, cupping of een naaldhamertje. Vaak komen er ook uitwendige applicaties aan bod in de vorm van kruidenpleisters, kruidenpasta’s en oliën.

De tuina therapeut maakt o.a. gebruik van het ganse netwerk van meridianen. Dit meridiaanstelsel is een fijn netwerk van energiebanen dat doorheen ons lichaam stroomt en dat allerlei inwendige en uitwendige verbindingen heeft. Door druk op bepaalde acupunctuurpunten op de meridianen of op drukpijnlijke punten kan men zowel oppervlakkig gelegen problemen (weke delen letsels) als interne problemen aanpakken.