juni 18, 2024      Inloggen    Registreren   
 MassagesThaise   
en-USnl-NL
 
Thaise Massage Minimaliseren

Traditionele Thaise Massage is een oude oosterse vorm van bodywork die elementen van acupressuur, yoga en meditatie combineert.

De oorsprong van de traditionele Thaise therapeutische massage (TTM) situeert zich ongeveer 2500 jaar geleden. Archeologische opgravingen in het noorden van Thailand vertonen reeds inscripties op opgegraven kunstvoorwerpen meer dan 5000 jaar terug. Het is dan ook één van de oudst bedreven vormen van massage. TTM heeft als onderdeel van de Thaise geneeskunde een medische en spirituele traditie. Deze Thaise massagevorm heeft absoluut niets te maken met de erotische massage die toeristen wel eens opzoeken.

Deze totaalmassage is gebaseerd op een energetisch samengaan van lichaam, geest en bewustzijn.
Ze werkt op energiepunten en volgt de energiebanen. Het vrij maken van stagnerende energieën verlicht de pijn, vermindert de stress en heft allerhande spanningen op.

De massage wordt zeer traag uitgevoerd zonder gebruik van oliën of andere tussenstoffen.
De massage gebeurt op een fouton op de grond, terwijl de patient gekleed blijft in losse kleding. De therapeut gebruikt zijn/haar handen, voeten, knieën en ellebogen tijdens de 1,5 uur durende volledige massagesessie.
Omdat men op de grond werkt, kan er met sterke druk gewerkt worden. De massage is zeer intensief en werkt diepgaand, zowel voor de therapeut als voor de persoon die gemasseerd wordt met als resultaat een volledige lichamelijke en meditatieve ontspanning.

Een echte aanrader tot het verkrijgen van een diepgaande relaxatie in geest en lichaam.