April 12, 2024      Login    Register   
 Welke klachten?Emoties, gevoelens, mentale spanning   
en-USnl-NL
 
Minimize

Het uiten van gevoelens en emoties is een uitlaatklep om spanningen kwijt te raken.

Deze spanningen kunnen ontstaan door vervelende gebeurtenissen, in interactie met andere mensen of door omstandigheden op het werk of thuis. Ook kunnen ze gevoed worden door negatieve gedachten.

Wanneer gevoelens en emoties te lang worden opgekropt kunnen er klachten ontstaan. Lichaam en geest beïnvloeden elkaar constant. Ze zijn een dynamisch evenwicht, of zouden dat toch moeten zijn.   Zo komt het dat de Chinese geneeskunde veel belang hecht aan de invloed van gedachten en emoties op onze gezondheid en op het ontstaan van ziektes .

  • Zorgen staan bekend als uitputtend voor de hartenergie.
  • Ontgoocheling of stress doen de energie van de lever stagneren en veroorzaken irritatie en boosheid die op hun beurt de energie van de lever nog meer gaan doen stagneren.
  • Verdriet put de longenergie uit.
  • Angsten putten de nierenergie uit.
Dit is de reden waarom veel patiënten zich beter voelen na een TCG-behandeling.  Voor een patiënt is het vaak een verademing dat zijn emoties en gevoelens een plaats krijgen in het ontstaan van de klachten.  Intuïtief weten we dit wel, maar we negeren het dikwijls of we weten het niet meteen een plaats te geven.